Životinjsko carstvo – Kod Macole

IMG_3720

Kultni restoran uz staru cestu Zagreb – Split, do kojeg se stigne brzo nakon Plitvičkih jezera, obavezno odmorište vozača i putnika autobusa, a i obitelji u osobnim automobilima. Na 754 m2 terase, dvije alla cart sale, dva šanka, te self-servis sa oko 300 sjedećih mjesta, gostima se nudi veliki broj gotovih jela, jela po narudžbi, lička janjetina, te domaći kruh i kolače iz vlastite pekare i slastičarne.

Ovo je u stvari uvod za one koji su posljednjih godina jureći autocestom prema Splitu patili za svim janjcima i odojcima koje kroz to vrijeme tako putujući nisu pojeli. Nije zadimljeno, ponuda kuhane hrane djeluje pristojno, cijene nisu pretjerane, sendviči ne djeluju nimalo spektakularno ali doista veliki kolači i fritule koje su se činile friške su me zaintrigirali. Nažalost, situ, tako da ih nisam i isprobala, pa ih ne mogu preporučiti.
Ono što je trenutno prednost Macole je čist zrak u doista prostranim prostorijama (čini se da nije štedio na ventilaciji, ali, s druge strane, još nisu ni započele gužve jer većina još ne zna da ih i na autocesti sada čeka Macola) i lijepi i uredni toaletni prostori. Sve žene, osobito traumatično one koje putuju ponekad autobusom, znaju kako izgleda dvadesetominutna stanka autobusa u jednom od onih odmorišta (Tifonovih?), kada na svega tri kabine unutarnjeg i jednu vanjskog WC-a dođu putnice iz svih sedam autobusa koji su tu stali. E, pa, kod Macole još uvijek nema gužve, a i kad opet postane stanica autobusima, bit će daleko manji pritisak na toaletne prostore jer je ženskih kabina, ako se ne varam, čak deset.
Ono što se mene ipak najviše dojmilo je malo životinjsko carstvo koje se nalazi iza restorana Macola. Macola je sagradio kavez za dva medvjeda, koja su inače braća. Prijatelj iz Korenica mi je rekao da je jedan od medvjeda prije par mjeseci pobjegao iz kaveza i šetao po gradu dok ga nisu ulovili. Upravo je zbog toga stavljena električna zaštita na ogradu, tako da se sada medvjedi ni ne približavaju ogradi. Kad sam došla tamo taman ih je njihov pazitelj hranio pa sam mogla ući u kavez, međutim stajala sam na rubu. Koliko god volim životinje, ipak mi nije bilo svejedno stajati u kavezu sa dva odrasla medvjeda.

Uz medvjede, na farmi se nalaze i mini konji, srne, ovnovi i druge životinjice. O životinjama se brinu ali ipak se nisam mogla oteti dojmu da im je teško onako zatvorenim, pogotovo medvjedima, koji bi slobodno trebali šetati šumskim prostranstvima a ne biti zatvoreni u malom kavezu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: