Crna ovca, a nije Gregor

Tom Tom se sakrio u haustoru na adresi Britanski trg 12. Dovoljno je da pozvonite na zvonce uđete u lijevi dio haustora i na polukatu Vas čeka mala čarolija. Ugodan, zanimljiv, inspirativan prostor, dovoljno odvojen od svakodnevne žurbe Tom Tom club.

Taj četvrtak je uz regularnog domaćina Marka Oreškovića gostovao i Tomislav Kozačinski – Koza. Crni princ crne komedije ili Koza kako ga zovu prijatelji razvio je svoj stil stand up nastupa koji će mnogi nazvati ‘šok’ humorom, dok će on reći da ‘samo govori istinu’ i ono što svi već odavno znaju.

Od ružnih stvari koje su oko nas ne treba se skrivati; već im se smijati u lice bez obzira na sve i pobjediti ih smijehom. Takav je i bio na pozornici, šokantan, bez dlake na jeziku. Šokirao je ali i uspio nasmijati sve okupljene.

A sad nešto o stand up-u.  Stand-up komičar je osoba koja humorističnim nastupom nastoji nasmijati i zabaviti publiku na pozornici. Upravo ova izražena osobnost stand up komičara, dinamika komunikacije s publikom te aktualnost i bliskost sadržaja, odvajaju stand up komediju od npr. humoristične monodrame. Stand up komičar je svoj i pisac i izvođač, što u slučaju ovog drugog to najčešće nije slučaj.

Ne postoji dovoljno dobar prijevod engleskog izraza ‘stand up’, no ustvari radi se o svojevrsnom humorističnom, komičarskom nastupu u kojem se izražava stav o nečemu. Izvan engleskog govornog područja, gdje je i nastala, ova vrsta scenskog nastupa postaje sve omiljenija.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: