Prva u nizu

U organizaciji Studentske sekcije HUOJ-a održana je prva besplatna radionica EduAkcija: Vizualiziraj se! Gost predavač bila je  profesorica Grafičkog fakulteta u Zagrebu, Daria Mustić, koja je izložila teorijski dio o važnosti vizualnih komunikacija dok su u nastvaku uslijedili praktični savjeti.

Ovo je bila prva u nizu aktivnosti koje planiramo provesti nakon osnivanja Studentske sekcije HUOJ-a.  Studentska sekcija okuplja studente odnosa s javnošću i članove HUOJ-a zainteresirane za rad sa studentima. Neke od planiranih aktivnosti su:  pomoć u osiguranju stručne prakse u humanitaranim udrugama ili tvrtkama članicama HUOJ-a, predstavljanje HUOJ-a i struke na fakultetima i učilištima te studentskim manifestacijama, organizacija posjeta studenata tvrtkama, agencijama i ustanovama kako bi vidjeli što i kako rade zaposleni u OSJ-u, natječaj za najbolje studentske diplomske radove na temu OSJ-a, koji će ocjenjivati stručna komisija istaknutih članova HUOJ-a, izrada baze podataka diplomskih, magistarskih i doktorskih radova na temu upravljanja komunikacijama pomoću kojih će studenti produbljivati svoje znanje iz područja OSJ-a.

Misija Studentske sekcije je u prvom redu okupiti i potaknuti interakciju studenata odnosa s javnošću, a zadaća selektiranih predstavnika je neposredna komunikacija sa studentima odnosa s javnošću kroz informiranje o aktivnostima sekcije te prijedlozima o daljnjim djelovanjima.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću, potaknuta velikim interesom studentske populacije, odlučila je u ožujku 2012.godine značajnije aktivirati Studentsku sekciju koja postoji u okviru Udruge. Dosad su studenti odnosa s javnošću putem Sekcije imali priliku sticati iskustva na događanjima koja je organizirala Udruga te obavljati praksu u organizacijama, članovima Udruge, a odsad će se aktivnosti intenzivirati prvenstveno kako bi se studentima dodatno približila struka te kako bi se dugoročno promicao profesionalizam među studentima.

Kao model upravljanja za Studentsku sekciju Hrvatske udruge za odnose s javnošću poslužio je Američki model upravljanja Udrugom, pa će tako svoje aktivnosti provoditi kroz tri ključna područja: promocija same sekcije, učinkovitije obrazovanje i kontakt s kolegama iz regije te, konačno, kroz bazu za pomoć studentima u pronalaženju prakse i informiranju o ključnim pitanjima znanosti, edukacije i struke.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: