Koliko kreativaca na jednom mjestu

Na nacionalnom festivalu marketinških komunikacija  ” Dani komunikacija” koji se održao u hotelu Lone okupilo se više od 1.200 ljudi iz marketinških agencija, njihovih klijenata i studenata marketinga i komunikacija. Za nagrade X, Mixx, Effie i IdejaXica prijavljeno je ukupno 248 radova iz područja klasičnog i digitalnog oglašavanja.

Ovako je to izgledalo prošle godine:

dok smo na ovogodišnjim Danima komunikacija saznali koje kampanje su u Hrvatskoj u proteklom razdoblju bile najučinkovitije, tko su agencija, oglašivač i kampanja godine, tko stoji iza najboljih digitalnih radova te koji studenti su predložili najbolju oglasnu kampanju za Erste banku.

Organizatori su odradili odličan posao. Od odabira lokacija, koja je stvarno bila prekrasna, do odabira predavača. Hotel Lone, gdje su se Dani komunikacija održavali, je ostavljao bez riječi. Moderan, suvremen, dizajnerski, uslužno osoblje, samo su neke od riječi s kojima bi opisala hotel. Uz to idu i svi ostali superlativi vezani uz hotele i ostale smještajne kapacitete.

Predavači su bili stvarno zanimljivi. Zvijezde Dana komunikacija su zaslužno bili Ann Handley i Faris Yakob. Meni se svidio i Monty Merzger, koji nas je uputio u nove trendove u digitalnom oglašavanju. Predvidio je razvoj tehnologije i digitalnih platformi za komuniciranje, pa ćemo prema njemu novine za par godina čitati na hologramskoj podlozi. Zanimljivo, ukoliko se realizira. S druge strane, otišao je toliko daleko u predviđanja budućnosti, koja su pomalo i djelovala zabrinjavajuće.

Tu su bili i neizostavni tulumi nakon cjelodnevnih predavanja. Jedino te zabave nisu ispunile očekivanja. Bile su dobre, međutim zbog fame koja kruži oko marketingaša kako su to otkačeni ljudi, očekivala sam malo opušteniju atmosferu. Svi su se držali u grupicama i djelovali dosta zatvoreno, pogotovo prema nama studentima, koji smo tamo došli sklopiti nova poznanstva i zbog networkinga.

Svu u svemu, jako mi se svidjelo na ovogodišnjim Danima komunikacija te zasigurno dolazim i iduće godine. Do tada brojim dane do HUOJ-eve konferencije, koja se ove godine održava u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, smještenom u samom centru Opatije, a koji čine 4 raskošne vile. Jedva čekam!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: